Sustine-ne!..

Zodiac chinezesc 2023

 

zodiac chinezesc

 

Zodiacul chinezesc sau shengxiao, asa cum este el pronuntat in limba de origine, are in comun cu zodiacul traditional ciclicitatea de 12. De data aceasta nu este vorba de 12 luni, ci de 12 ani. O data la 12 ani se repeta ciclul de 12 zodii, fiecaruia atribuindu-se un an.

 

Multe voci din domeniul astrologiei discuta despre acest horoscop ca despre unul mult mai exact la nivel de individ pentru ca grupurile de personalitati sunt impartite mai larg, fiind influentate de anul nasterii.

 

In realitate, pentru o previziune completa, coerenta, capabila de realizarea unui portret cat mai fidel al lumii interioare si exterioare a nativilor, analiza zodiacului traditional in paralel cu caracteristicile zodiacului chinezesc anual este adesea o alaturare inspirata.

 
 

In limba chineza, shengxiao inseamna "nascut semanand cu", iar ideea este ca fiecare nativ are trasaturi caracteristice celor 12 animale ale zodiacului chinezesc: sobolan, Bou, tigru, iepure, dragon, sarpe, cal, oaie, maimuta, cocos, caine, mistret. Din punct de vedere simbolic, legenda spune ca cele 12 animale ale zodiacului au fost chemate de Buddha pentru a-si lua ramas bun inainte de plecarea sa. Ordinea animalelor din zodiacul chinezesc este preluata din ordinea sosirii acestor animale la intalnire. Animalul zodiacal chinezesc al fiecarei persoane este animalul spiritual, cel care se ascunde in adancul sufletului.

 

Asemanator cu zodiacul traditional, semnul sub care este nascuta o persoana ii afecteaza atat lumea interioara cat si lumea exterioara, modelandu-i personalitatea. Cele doua tipuri de zodiac nu se exclud reciproc, pentru ca vizeaza aspecte diferite si modalitati de analiza bazate pe alte calendare.