Sustine-ne!..

Compatibilitate Capricorn

 

compatibilitate Capricorn

 

Alege de aici:

... ...

Horoscop compatibilitati femeia Capricorn cu celelalte zodii

Femeia Capricorn + Bărbatul Berbec

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii capricorn si barbatul berbec

 

Femeia Capricorn + Bărbatul Taur

 

O înţelegere profundă

 

Taurul o vede pe domnişoara Capricorn ca pe o doamnă cu un statut social înalt, prin asociere cu care se poate transforma şi el în foarte multe privinţe. La rândul său, ea îl vede ca pe proverbialul amant alături de care presupune că viaţa va fi doar inimioare şi floricele. Nativa Capricorn guvernează casa a 9-a a Taurului aceea a aspiraţiilor, în special de natură filosofică, şi a modului în care acestea se raportează la educaţia culturală, călătorii şi alte moduri de dezvoltate intelectuală prin intermediul experienţei. Într-adevăr ea îl ajută să se ridice deasupra rutinelor şi a obişnuinţelor sale cotidiene deschizându-i mintea către diverse influenţe, şi în acelaşi timp, ajutându-l să-şi deplasaseze atenţia în exterior în loc să aştepte permanent ca lumea să vină spre el. Casa a 9-a prezintă şi o anumită dimensiune şamanică iar ea îi va susţine în toate căutările sale spirituale sau intelectuale, chiar şi cele mai neobişnuite.

 

La rândul său Taurul guvernează casa a 5-a a femeii Capricorn, aceea a distracţiei şi a aventurilor romantice. În consecinţă, relaţia lor începe cu o stare intensă de îndrăgostire. Uneori este posibil chiar ca ambele părţi să aibă şi alte angajamente, căci casa a 9-a guvernează de asemenea şi a doua căsătorie. Viaţa alături de el îi pare domnişoarei noastre simplă şi lipsită de obligaţii. Ea se bucură ca el nu-i cere prea mult, însă este posibil să simtă că nu o stimulează suficient din punct de vedere mental. El trebuie să fie atent să nu îi atribuie atât de des rolul de înţeleaptă şi să încerce să reprezinte, Ia rândul lui, o provocare intelectuală pentru ea. De asemenea, trebuie să aibă grijă ca interesele sale arzătoare pentru a căror realizare ea îl susţine din plin, să nu îl facă să devină şi mai izolat. Această nativă este o personă loială, însă trebuie să simtă că se ridică pe noi şi noi culmi de înţelegere a lumii din jurul ei. El fiind cărăuşul care o ajută să îşi accelereze ascensiunea. Femeia Capricorn este o fiinţă de înaltă moralitate şi spiritualitate, asemenea unui Moise de gen feminin, iar nativul nostru trebuie să fie proverbialul Taur de sacrificiu, care se oferă pe altarul aşteptărilor ei cele mai înalte.

 

Femeia Capricorn + Bărbatul Gemeni

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii capricorn si barbatul gemeni

 

Femeia Capricorn + Bărbatul Rac

 

O abordare tactică

 

Bărbatul Rac şi femeia Capricorn îşi casa activează reciproc casa a 7-a, casa celorlalţi, a non-sinelui şi practic a personalităţii pe care o adoptăm şi o dezvoltăm pe durata vieţii noastre, ca o modalitate de a face faţă lumii. Aceasta mai este, de asemenea şi casa afacerilor şi a contractelor, a căsătoriei şi a parteneriatelor. Prin urmare, există aici senzaţia că un angajament potenţial între aceşti doi indivizi ar putea părea ca un angajament, ceva ce poate arată bine, însă îi lipseşte o legătură, o comuniune oarecum viscerală, ca să nu mai menţionăm şi intensitatea sexuală. Racul este întotdeauna în căutarea unui fel de sentiment matern din partea unei femei şi a unei atitudini mai stricte, în general dorind chiar să i se ofere directive care să stabilească în mod clar ce rol are el de îndeplinit. Însă femeii Capricorn nu îi stă în fire să ţină un bărbat sub papuc. Ea crede în autonomia spirituală. Totuşi, caută în acelaşi timp şi comuniunea mentală cu partenerul ei dorindu-şi dacă este posibil, să ducă împreună cu el o viaţă mai boemă ca liber-profesionişti sau ca persoane care lucrează pe cont propriu şi nu au neapărat nevoie de o fişă de pontaj.

 

Însă datorită dinamicii specifice asociate casei a 7-a, aceasta este de asemenea şi o relaţie a contrariilor. Bărbatul Rac are nevoie de o carieră stabilă şi beneficiază de o autonomie mai tradiţională a circumstanţelor, prin faptul că iese în lume şi îşi stabileşte propriul drum profesional. El preferă să separe munca de viaţa sa personală, căci căminul este locul unde se întoarce la finalul zilei, în braţele deschise ale unei partenere căreia îi aparţine trup şi suflet din clipa în care trece pragul uşii. în pofida faptului că semnul Capricornului este asociat cu regulile şi reglementările, datorită guvernatorului său, Saturn, ce stăpâneşte de asemenea şi îndatoririle, totuşi nativa acestei zodii nu subscrie constrângerilor sociale, ci mai degrabă joacă rolul pe care ea însăşi şi-l stabileşte. Ea manifestă o disciplină înnăscută, nu una impusă din exterior. Şi, într-un anumit fel, îşi trăieşte viaţa în sens invers (în special din perspectiva Racului). Pe măsură ce îmbătrâneşte, domnişoara Capricorn devine tot mai tânără şi mai puţin serioasă, în timp ce el se adânceşte tot mai mult în modul lui de viaţă plictisitor.

 

Femeia Capricorn + Bărbatul Leu

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii capricorn si barbatul leu

 

Femeia Capricorn + Bărbatul Fecioara

 

Atribuirea

 

Femeii Capricorn nu îi plac insinuările, căci ea îi spune foarte clar şi direct partenerului ce îi place şi ce nu-i place. În această relaţie, aşteptările sunt menţinute la un nivel oarecum realist, ea considerând că el nu are chiar atât de multe defecte încât relaţia să nu poată continua. Personalitatea lui puternică, valorile promovate şi comportamentul manierat o impresionează foarte mult. Ea este obişnuită să menţină intact acest gen de formalităţichiar şi în relaţiile sale cele mai intime cultivând o legăturăbazată pe iubire şi, da... şi pe atracţie sexuală, însă, în acelaşi timp, pe o filosofie comună de viaţă pe care să o manifeste amândoi. Bărbatul Fecioară stăpâneşte casa a 9-a a femeii Capricorn, aceea a a intelectului superior, a educaţiei, a sistemelor de crezuri si a modalităţilor practice de extindere a orizontului fiinţei. Ea are încredere că această relaţie îi va oferi libertatea de a se transforma mereu şi, de asemenea că va fi apreciată în primul şi în primul rând pentru abilităţile saleintelectuale, pe care îşi doreşte să le rafineze continuu.

 

ÎI consideră pe nativul Fecioară un erudit în devenire, atracţia sa faţă de el bazându-se în mare măsură pe acest fapt. Nativa Capricorn este hotărâtă să trăiască o viaţă ieşită din comun şi îşi imaginează că, alături de el, existenţa sa va fi plină de cărţi care de care mai interesante, de evenimente artistice şi de o tot mai mare înţelegere a filosonei şi a literaturii universale. Joaca de-a mama şi de-a tata este pe locul al doilea pentru ea. La rândul său, nativa Capricorn stăpâneşte casa a 5-a a nativului Fecioară, aceea a plăcerilor, care stăpâneşte inclusiv aventurile romantice, creativitatea, copiii, socia-lizarea şi toate aceste tipuri de distracţii. În primul şi în primul rând, în prezenţa ei, el va avea întotdeauna acel sentiment de gol în stomac, simţind fiorii stării de îndrăgostire toată viaţa sa. In principal, el apreciază că ea este de asemenea melancolică şi că va empatiza şi cu aspectele lui mai întunecate, făcându-l astfel să fie mai dispus să iasă dintr-o stare mohorâtă decât ar face-o în prezenţa unei eterne Pollyanna, care ar da-o sus şi tare cu secretul mulţumirii în orice condiţii, fără a accepta că există momente în care omului îi este dificil să zâmbească, fapt ce face ca momentele în care acest lucru este posibil să fie cu atât mai dulci şi mai apreciate.

 

Femeia Capricorn + Barbatul Balanţă

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii capricorn si barbatul balanta

 

Femeia Capricorn + Barbatul Scorpion

 

O legătură complexă

 

Adevărul este că mulţi Scorpioni se confruntăcu aspectul sexual destul de devreme în copilăria lor. Nativul nostru simte de obicei reacţia pe care o are faţă de el o femeie mult mai în vârstă, care i-a purtat de grijă, el fiind de obicei abandonat de către propria mamă, din punct de vedere emoţional sau chiar fizic. Acest fapt explică foarte bine motivul pentru care se dă în vânt după fetiţe rotunjoare şi apetisante, care sunt exact opusul acelor figuri prelungi şi ameninţătoare de sex feminin ca într-un tablou expresionist al lui De Kooning, după cum le vedea el, probabil, în adolescenţă. Însă haideţi să lăsăm la o parte posibilitatea unei asemenea relaţii deficitare. Ideea rămâne totuşi că Scorpionul s-a maturizat mult mai devreme decât alţi băieţi de vârsta lui atrăgând astfel un oarecare soi de atenţie care nu era în totalitate negativă, din partea femeilor de diverse vârste din jur, ca să nu mai menţionăm şi figurile masculine.

 

Totuşi, atracţia Scorpionului faţă de fiinţele mai lipsite de experienţă îşi are motivele ei. In acest moment, intră în scenă femeia Capricorn, care chiar şi atunci când este doar un copil oropsit de soartă are o statură monumentală şi o înfăţişare serioasă, asemănătoare cu o profesoară sau cu o altă figură autoritară din trecutul lui. După cum dictează soarta, sau cine vreţi voi, nativa Capricorn stăpâneşte casa a 3-a a Scorpionului, casă cosmică a educaţiei primare, a modului de exprimare şi comunicare, precum şi a intelectului în sine. Ea îi oferă astfel un gen de transformare radicală, făcându-1 să se analizeze pentru a-şi da seama de ce dă înapoi din faţa femeilor aşa-zis puternice şi, de asemenea, cum anume au determinat anumite influenţe din tinereţe modul în care se exprimă sau nu se exprimă în prezent, sau chiar efectiv traseele mentale efective conform cărora funcţionează intelectul său. Aceasta nu este doar o realitate abstractă, căci femeia Capricorn se va focaliza efectiv pe aceste subiecte chiar de la începutul relaţiei sau, dacă nu, va aborda chiar el respectivele chestiuni, odată cu primele întrebări pe care i le va pune, fără să-şi dea seama iniţial de aceasta.

 

Femeia Capricorn + Bărbatul Săgetător

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii capricorn si barbatul sagetator

 

Femeia Capricorn + Bărbatul Capricorn

 

Un cuplu de perspectivă

 

Legenda spune că Rhea l-a ascuns pe cel de-al şaselea născut, oferindu-i în schimb soţului său o piatră înfăşurată într-un scutec, şi apoi i-a dat caprei Amaltheia să-i hrănească bebeluşul. În acelaşi mod, femeia Capricorn perpetuează viaţa, celebrând-o în totalitatea sa şi facilitând trecerea ştafetei odată cu trecerea timpului. Pe de altă parte, bărbatul Capricorn îşi deplângea adesea tinereţea şi vigoarea pierdute, agăţându-se de trecutul ce îi scapă printre degete. Saturn, stăpânitorul planetar al semnului, reprezintă rezerva şi chiar restricţia. Acesta este asociat regulilor şi reglementărilor la fel ca şi biblicul Moise, care a urcat muntele spre a primi cele 10 porunci. Femeia Capricorn se află într-o căutare similară în viaţă: ea caută să atingă apogeul realizării lumeşti pentru a renunţa apoi la succes, în schimbul spiritualităţii.

 

Răscumpărarea este o temă centrală şi în viaţa bărbatului Capricorn, însă ea nu poate să îşi asume prea multe poveri pentru că pur şi simplu se împiedică atunci când ajunge „în vârf", învăţând astfel lecţia umilinţei pe calea cea mai grea. Bună ziua, domnule Richard Nixon! Ce mai faceţi, domnule Mei Gibson? Cuplurile de acelaşi semn îşi activează reciproc casa 1, aceea a sinelui şi a modului în care fiinţa răspunde la stimulii exteriori. Deoarece aceşti doi nativi au în comun o ambiţie nemăsurată şi nevoia de a atinge măiestria într-un domeniu sau altul, ei sunt dureros de conştienţi de modul lor diferit de a aborda respectiva temă centrală a vieţii lor, atât împreună, cât şi separat. Femeii Capricorn i se pare că partenerul ei este atât de disperat să se realizeze, încât îşi compromite mult prea uşor integritatea. Astfel, ei i se pare adesea că egoismul lui nu cunoaşte limite şi totuşi arareori pare satisfăcut, având mereu o pers¬pectivă pesimistă asupra vieţii. Ea nu se grăbeşte niciodată să atingă succesul, fiind hotărâtă să se bucure de călătorie, şi prin urmare se opreşte la fiecare punct de belvedere având deci un traseu foarte diferit de căderile sisifice la care este predispus tovarăşul său.

 

Femeia Capricorn + Bărbatul Vărsător

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii capricorn si barbatul varsator

 

Femeia Capricorn + Bărbatul Pesti

 

Confruntarea cu realitatea

 

Există un soi de dinamică de tipul Ulise - Penelopa asociată acestei legături: el pluteşte mereu aflat într-o călătorie metaforică spre o destinaţi necunoscută în timp ce ea rămâne acasă, îngrijindu-se de viaţa ei şi uneori chiar şi de a lui. Ulterior, ea s-ar putea să recunoască faptul că prevăzuse că aşa se va întâmpla, ştiind că nativul Peşti este un nonconformist care într-un impuls de moment, va profita de orice ocazie fie şi una cu bătaie foarte lungă. Poate că acesta este motivul pentru care, la începutul legăturii lor, el este atât de prezent în viaţa ei, aproape într-un mod insuportabil de insistent. Probabil că până şi el îşi dă seama că nu va fi întotdeauna astfel. La fel ca o pasăre migratoare ce are grijă o anumită perioadă de odraslele sale şi el se ocupă un timp de această nativă pe care o consideră copilul său de suflet, pentru a o învăţa tot ce ştie şi a pleca apoi, lăsând-o să se descurce singură.

 

Cei din jur se vor întreba cum se face că tipul acela care a insistat atât de mult să se căsătorească cât mai repede şi chiar a proiectat el însuşi modelul pentru rochia ei de mireasă, pe care a croit-o apoi manual, dispare ulterior în ceaţă, câţiva ani sau câteva luni mai târziu.Acest comportament le va amplifica şi mai mult bănuiala că este homosexual, o presupunere foarte des făcută şi despre cel mai heterosexual bărbat Peşti. Pentru că este un visător. Şi foarte adesea, după cum sugerează şi simbolul semnului său, alcătuit din cei doi peşti ce privesc în direcţii opuse, el o poate lua foarte uşor în ambele direcţii. în orice caz, cât ai zice „peşte", domnişoara Capricorn se trezeşte că are o grămadă de timp liber la dispoziţie, păstrând totuşi contactul cu acest băiat rătăcitor, pe care nu are în nici un caz de gând să îl lase din mână. Nativul Peşti stăpâneşte casa a 3-a a femeii Capricorn, casă ce, printre alte atribute, guvernează educaţia primară şi expresia intelectuală. Astfel se explică rolul de profesor pe care îl joacă el în viaţa ei. La rândul său, femeia Capricorn guvernează casa a 11-a a bărbatului Peşti, aceea a deschiderii universale şi chiar a lumii întregi. într-adevăr, foarte adesea ea îi croieşte practic destinul, în mod direct sau indirect, ocupându-se de toate îndatoririle zilnice pentru ca el să îşi poată atinge ţelurile.

...

Horoscop compatibilitati barbatul Capricorn cu celelalte zodii

Bărbatul Capricorn + Femeia Berbec

 

Intersecţia

 

De vreme ce niciunul nu are aşteptări prea mari de la relaţie, nu vor pune prea mare preţ unul pe celălalt, neîncercând să se impresioneze reciproc. Cel mult, se vor strădui să îşi manifeste la modul extrem personalitatea, aruncându-şi unul altuia în ochi acest comportament nefiresc. Fiecare încearcă să-l provoace pe celălalt să-i sară muştarul, această activitate devenind pentru ei un fel de joc. Fiind atât de porniţi în ofensivă, vor lăsa, în mod ironic, garda jos. Este foarte puţin probabil ca în această situaţie cei doi să aibă parte de întâlniri romantice propriu-zise. Mai degraba, dacă au reuşit totuşi să facă un schimb de numere de telefon, se vor suna unul pe celălalt cu scopul de a beneficia de o partidă de sex fără nicio obligaţie. Amândurora le plac „tăriile”, aşa că se vor întâlni probabil la un pahar, făcând schimb de înţepături răutăcioase pe măsură ce agresivitatea sexuală ia treptat controlul. Femeia Berbec guvernează casa a 4-a a Capricornului, care printre diverse alte atribute include şi figura maternă; astfel el s-ar putea trezi într-o zi că ea îi aminteşte de propria mamă, cu care a avut o legătură zbuciumată.

 

Casa a 4-a mai este de asemenea casa ciclurilor şi a finalizărilor; astfel, intrând în relaţie cu nativa noastră, el poate fi sigur că tiparele sale anterioare privitoare la iubire vor fi etichetate drept demodate. Fiind, în general, fiul unei mame virtuoase care îşi îngrijea cuibul cu o mână de fier, el curtează femei de tipul diametral opus, însă în acest caz, alături de ea, este posibil ca istoria să se repete. La rândul lui, Capricornul guvernează casa a 10-a a nativei Berbec, aceea a autorităţii şi a mentorilor. Ea are probleme mari cu autoritatea şi adesea are mare nevoie de ghidare din partea unor mentori. De vreme ce aceştia doi cred că ar trebui să fugă unui de celălalt ca de ciumă, uimiţi însă că nu pot face aceasta, poate i-ar interesa să afle că, în cadrul legăturii lor, niciunul nu va primi ceea ce îşi doreşte, însă s-ar putea ca fiecare să primească exact ceea ce are nevoie. Totuşi, înainte ca el să înceapă să fredoneze refrenul cântecului: „Vreau şi eu o fată ca şi cea cu care s-a însurat dragul meu tată”, ea îi va oferi pe tavă toată această asemănare proverbială cu cealaltă femeie din viaţa lui, pedepsindu-l de-a dreptul. A, şi viceversa.

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Taur

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul capricorn si femeia taur

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Gemeni

 

Opacitatea

 

Ei bine, ar fi necinstit sau chiar impopriu din partea noastră să spunem că nativa Gemeni corespunde standardelor romantice şi sexuale ale Capricornului pentru că este o fiinţă supusă şi oarecum moale. Nimic nu ar fi mai departe de adevăr... atunci când Capricornul este întors cu spatele. Însă între aceştia doi există un pact nerostit: el are voie să se manifeste ca un ţap în calduri în timp ce ea va juca rolul Lolitei, aşa cum ştie ea mai bine, din toate punctele de vedere. Pentru noi, cei din exterior, care privim nedumeriţi, pare total nepotrivit ca femeia Gemeni să fie ceva ce aduce a o concubină – copil a Capricornului. Însă ştie ea ce face. Dându-şi seama pe dată că acest bărbat este cel mai aprig duşman pentru sine însuşi, fiind adesea lipsit de stimă de sine şi adoptând o poziţie defensivă când vine vorba despre dragoste, ea nu numai că îşi doreşte să îi ofere un soi de sanctuar, dar în acelaşi timp ştie că, făcând aceasta el va începe cu adevărat să se vindece în anumite privinţe.

 

Între timp, ca parte a dinamicii lor erotice, atât în interiorul, cât şi în afara dormitorului, el va juca rolul Tăticului pentru această eternă ingenuă, tratând-o ca pe o bijuterie nepreţuită. Oamenii din viaţa ei cotidiană, care o văd ca pe formatoarea de opinie cu o atitudine de-a dreptul masculină ce este, nu realizează (şi nici nu e necesar să facă aceasta) că ei îi place să joace rolul unei păpuşi. în secret, aceasta o incită. Capricornul stăpâneşte casa a 8-a a femeii Gemeni, aceea a misterelor, a inconştientului şi a transformării, şi, într-adevăr, el o inspiră să se desprindă de lumea pământeană şi să-şi exploreze dorinţele ascunse, ce în cadrul acestei relaţii includ şi rezolvarea unor probleme cu aspectul patern din viaţa ei. Cam în toate aspectele esenţiale, Capricornul îi pare domnişoarei noastre un bărbat sexy, matur sau chiar de-a dreptul posac, pe care ea are meritul de a-1 înveseli permanent. Casa a 8-a mai este de asemenea şi casa sexualităţii, ea fiind foarte conştientă de atracţia erotică imensă pe care el o simte faţă de ea. Nativa Gemeni guvernează casa a 6-a a Capricornului, aceea a serviciilor, a sănătăţii şi a muncii, toate aceste elemente intrând în joc la timpul lor.

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Rac

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul capricorn si femeia rac

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Leu

 

Paralela

 

Capricornul stăpâneşte casa a 6-a a femeii Leu. Casă cosmică a muncii, hobby-urilor, meşteşugurilor şi a tuturor formelor de serviciu, precum şi a obiceiurilor sănătoase pe care Leoaica le va dezvolta în timp alături de acest nativ. El îi oferă suficient spaţiu fiind un fel de dependent de muncă, şi în acelaşi timp îi furnizează şi un mediu stabil în care să o ţină mereu ocupată. Însă ea nu ar trebui să devină prea entuziastă căci deşi el îşi va dori ca ea să aibă diverse preocupări drăgălaşe este foarte posibil să nu aplaude deloc planurile ei secrete de a da lovitura cu o pensiune la ţară sau de a ocupa posturile de televiziune cu propria-i emisiune TV despre gătit. Capricornul arată poate ca un libertin însă poate fi foarte rigid şi, dacă ajunge să se căsătorească el face aceasta în principal pentru a avea o familie. Şi ea este deschisă în mod firesc spre procreare, însă aceasta nu o va împiedica niciodată să investească foarte mult în cariera proprie. Din aceasta s-ar putea să apară conflicte de-a dreptul. Astfel, ea va începe să se simtă ca un animal în cuşcă alături de paznicul său Capricorn.

 

Şi, prin urmare, va începe să se comporte ca atare. Îşi va confesa neliniştile prietenilor şi familiei, care oricum n-au prea înţeles rostul acestei legături încă de la început. Ceea ce ei nu ştiu şi ea numai bănuieşte doar este faptul că această legătură cu nativul Capricorn are o latură sexuală tot mai intensă. În timp ce majoritatea relaţiilor încep cu partide fierbinţi de sex, degenerând ulterior în monotonie în acest domeniu sau atingând de-a dreptul un punct mort până ce dulcea izbăvire a morţii îi eliberează pe cei doi, această legătură complet lipsită de puritanism devine tot mai obraznică şi mai aventuroasă odată cu trecerea timpului. Femeia Leu, trebuie să menţionăm, stăpâneşte casa a 8-a a bărbatului Capricorn, casă cosmică a sexualităţii, a morţii, a transformării şi a tuturor misterelor ascunse înţelegerii umane. Acest domn finuţ s-a prezentat poate la început drept gentlemanul perfect, care cere întotdeauna politicos permisiunea de a face dragoste, lăsând-o pe domnişoara noastră să se simtă extrem de sălbatică prin comparaţie, rolul ei preferat, de altfel, însă la puţin timp după aceea se va dovedi că el este un adevărat maestru al artelor sexuale ascunse.

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Fecioară

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul capricorn si femeia fecioara

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Balanta

 

Dinamica

 

Dacă am afirma că nativul Capricorn nu este spontan ar însemna să-i subapreciem rigiditatea. Şi mai ales în opinia Balanţei, el pare să se deplaseze cu viteza unei broaşte ţestoase. Totuşi, ea nu are nimic împotrivă căci astfel el îi oferă un soi de autonomie. Atât timp cât el nu încearcă să o împiedice să facă slalom prin viaţă în maniera ei caracteristică, ei îi convine de minune acest ritm.Femeia Balanţă stăpâneşte casa a 10-a a bărbatului Capricorn, casă cosmică a statutului social şi a satisfacerii egou-lui. Cu toate că acesta din urmă este defectul lui major, pe el nu îl deranjează foarte mult, simţind chiar că este ca o pană la pălăria lui, aducând un dram de farmec sobrietăţii sale caracteristice. Din anumite motive, ea consideră această proiecţie drept un compliment. Spre deosebire de alţi bărbaţi care o vor duce la braţ mândrindu-se cu ea în societate, spre a-şi valida astfel propria valoare şi a solicita aprobarea celorlalţi, Capricornului nici nu-i pasă ce cred alţi oameni despre el. El este o fiinţă necompetitivă şi în cazul în care ar privi-o ca pe un simplu obiect al plăcerii, ar face aceasta din motive strict personale.

 

El se mândreşte cu realizările ei, susţinându-i incursiunile pe cont propriu în lumea cea dezlănţuită - însă din când în când, ea va trebui să facă faţă fluctuaţiilor lui seismice de dispoziţie, care se centrează de obicei în jurul ideii că nu se simte iubit. În asemenea momente, până şi faptul că ea îl lasă în pace, cu jucăriile lui, va fi considerat drept un gest crud, de abandon, din partea sa. Bineînţeles, dacă el nu îşi controlează aceste accese de melancolie, atitudinea de desconsiderare a cărei victimă se crede prinde viaţă. Capricornul stăpâneşte casa a 4-a a femeii Balanţă, aceea a căminului, a odihnei şi a recuperării. La modul superior vorbind, alături de el, ea se simte „acasă". S-ar putea ca oamenii cu care interacţionează zi de zi să nu îl întâlnească niciodată pe iubitul său, fapt care ei îi convine de minune, căci îi place ideea de a avea un soi de sanctuar alături de acest bărbat pe care îl iubeşte atât de mult, un loc unde să nu pătrundă nimeni. Bineînţeles, în cazul în care se hotărăşte totuşi să se mândrească cu el în societate, acest duo remarcabil va stârni invidia tuturor ochilor, care nu se vor putea abţine să nu îi privească.

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Scorpion

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul capricorn si femeia scorpion

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Sagetator

 

O situaţie de urgenţă

 

Modul în care se manifestă în public acest cuplu este adesea total diferit de maniera în care se comportă în intimitate. Săgetătoarea pare a fi la conducerea relaţiei. Capricornul este un bărbat elegant, însă, evident genul retras, care consideră că manifestarea excesivă a ambiţiilor este un semn de vulgaritate. Ea este nestăpânită şi încântătoare, el arătându-i mult respect în compania celorlalţi. Când sunt singuri însă, povestea se schimbă. Aici, el ţine frâiele cu o mână de fier, gestionând totul, în timp ce ea este surprinzător de ascultătoare şi pare chiar că se bucură de situaţie. Intrând într-o relaţie cu acest nativ serios, ea va descoperi că bărbaţii din trecutul ei, atraşi de personalitatea sa „efervescentă”, se bazau pe ea să fie elementul influent al relaţiei, folosindu-se de ea pentru a-şi atinge propriile ţeluri şi lăsând-o în acelaşi timp să achite toate facturile comune.

 

Însă încă de la primele întâlniri, bărbatul Capricorn caute să descopere butonul de la care poate opri această revărsare efervescentă a energiei şi practic face aceasta împingând-o să privească latura întunecată a vieţii, ceva ce ea nu a mai făcut niciodată. El îi va prescrie o depresie minoră pentru a contracara falsul optimism pe care îl manifestă, considerând că ar fi un tratament eficient pentru sănătatea ei mentală. Ea poate ajunge să fie foarte prinsă de lumea aparenţelor, căzând pradă unei abordări a vieţii care implică să fie tot timpul fericită, această atitudine afectându-i însă, în timp, personalitatea extrem de sensibilă. Alături de el, ea poate efectiv să se odihnească puţin, văzând astfel că nu are rost să alerge încontinuu, în căutarea proverbialului loc unde iarba este mai verde. Capricornul stăpâneşte casa a 2-a a femeii Săgetător, casă cosmică a substanţei metaforice şi a celei concrete, a posesiunilor, precum şi a sentimentului de apartenenţă, a pământului şi a domeniilor din viaţa noastră - talente, valori, stimă de sine - ce necesită să fie cultivate. Alături de el, Arcaşul nostru de sex feminin va trăi din plin senzaţia că are cu adevărat ceva al ei. La rândul său, femeia Săgetător stăpâneşte casa a 12-a a Capricornului, aceea a forţelor norc-materiale, ascunse, ea fiind în multe privinţe arma lui secretă.

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Capricorn

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul capricorn si femeia capricorn

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Varsator

 

Sera

 

Astrologia vorbeşte adesea despre atitudinea mohorâtă a Capricornului, arareori menţionând care este sursa acestei stări, şi anume sentimentul de vinovăţie. Acest nativ se simte excesiv de responsabil, drept rezultat al influenţei guvernatorului său, Saturn. Fiind o fiinţă cu o energie sexuală atât de mare, el îşi subminează propria dorinţă erotică (care o poate depăşi cu mult pe cea a Berbecului sau a Scorpionului, în pofida unor convingeri încetăţenite), îndreptându-se adesea către curente dogmatice de gândire sau forme organizate de religie pentru a-şi potoli impulsurile specifice naturii masculine, însă nimic nu pare să aibă efect. Acest transfer nu face decât să creeze un abis tot mai mare la nivel psihic şi prin urmare, din cauza mentalizării negative libidoul ajunge să se manifeste într-o manieră aşa zis perversă. Femeia Vărsător, această luptătoare pentru libertate îi solicită în mod inconştient să îi lase ei povara pe care o poartă asupra sa, căci pe ea nu o şochează nimic din aspectul sexual al fiinţei.

 

Astfel, Capricornul se va simţi uşurat că îi poate revela toate dorinţele sau gândurile sale de natură erotică. Făcând aceasta, îşi va da seama că ceea ce el, în imaginaţia sa, considera drept bizar este de-a dreptul blând comparativ cu subconştientul tuturor celorlalte fiinţe, fie acestea de sex masculin sau feminin. Astfel, el va considera - şi pe bună dreptate -că a tras lozul câştigător cu această femeie, care este o întruchipare a idealului său feminin - apetisantă, tânără şi mereu relaxată. De asemenea, nici o altă femeie nu ar fi dispusă să îl accepte atât de complet, fără să încerce să îl schimbe cu ceva. Nativa Vărsător stăpâneşte casa a 2-a a Capricornului, casă cosmică a proprietăţilor, şi putem spune că, odată ce intră într-o relaţie cu ea, îi va veni foarte greu să se desprindă ulterior. Astfel, putem vedea acest cuplu reflectându-se în relaţia dintre Stanley şi Stella (nume care înseamnă stea şi care simbolizează natura fixă de aer a semnului ei) din piesa lui Tennessee Williams, Un tramvai numit dorinţă. Ea i se dăruieşte cu totul. El este lumea ei. La fel ca Stella, ea coboară pe pământ pentru a fi cu el. Bărbatul Capricorn stăpâneşte casa a 12-a a femeii Vărsător, aceea a experienţei ascunse, şi, într-adevăr, cam ce se petrece în intimitatea dormitorului lor este ceea ce o ţine pe nativa noastră în această legătură.

 

Bărbatul Capricorn + Femeia Peşti

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul capricorn si femeia pesti

 

Compatibilitati realizate de Stella Starsky si Quinn Cox. Le puteti gasi mai pe larg in cartea "Cupluri zodiacale".

 

carti

Ti-a placut articolul? Sustine-ne cu un Like sau Plus!..

zodiac 2018
dragostea si zodiile

 

blackfriday.onlines.ro

.

Despre suflete si karma

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

  • Astrologia inseamna autocunoastere

  • zodiac 2018