Sustine-ne!..

Compatibilitate Berbec

 

compatibilitate berbec

 

Alege de aici:

... ...

Horoscop compatibilitati femeia berbec cu celelalte zodii

Femeia Berbec + Bărbatul Berbec

 

O combinaţie aprinsă.

 

Bărbatul Berbec este cel mai adesea un misogin de primăclasă. Nu numai că se simte adesea inhibat, (a se citi: ameninţat) de un agresor de sex feminin, dar s-ar putea chiar să considere destul de suspectă sau chiar dezmăţată - atitudinea ei sexuală provocatoare. EI este un Adam al zodiacului, prototipul bărbatului originar, tot astfel cum ea este femeia primordială, prima soţie a acestuia, Lilith, cea care voia să stea ea deasupra, nefiind nicipe departe ascultătoare ca Eva. Cei doi nativi Berbec îşi activează reciproc casa 1, aceea a individualităţii, identiăţii separate şi a nevoii de exercitare a egoului exacerbat al fiinţei. Nici o altă combinaţie de parteneri de acelaşi semn nu prezintă un potenţial conflictual la fel de mare ca aceştia doi, mândria fiind o trăsătură comună amândurora. Astfel, legătura dintre ei sfârşeşte adesea la felde repede cum a început. Nu înainte însă de a avea parte de cele mai sportive partide sexuale din viaţa lor. Berbecul este, prin natura sa semnul carnal suprem. Şi confruntat fiind cu o femeie atât de nebunatică şi de deschisă, s-ar putea să dezlănţuie animalul din inte­riorul său, fără nici o jenă şi chiar fără pretenţia de a mai fi sunat vreodată ulterior, fapt care ei îi convine de minune.

 

Prin urmare, este nevoie de un Berbec cu o mare siguranţă de sine pentru a avea o relaţie solidă cu această femeie, care consideră bărbaţii un simplu obiect al plăcerii. Va fi necesar ca el să se dezică de toate idealurile lui măreţe, îmbrăţişându-şi deplin latura animalică primară, care îl defineşte cu adevărat. Şi ea ar face bine să mai lase puţin de la ea, dându-i voie să îi deschidă uşa curtenitor sau să îi tragă scaunul la masă. Va vedea că îi face chiar plăcere; şi astfel îl va putea privi puţin de sus, spre marea ei satisfacţie. Atunci când acest gen de cuplu funcţionează, cei doi merită sincere felicitări. înseamnă că nici unul nu ţine morţiş să îi calce în picioare pe celălalt, doar pentru a se simţi mai puternic - adică exact ce face domnişoara noastră prin faptul că îşi înşală orice partener pe care nu îl consideră pe măsura sa. Vânătoarea de bărbaţi este apanajul ei numărul unu. Şi la cei mai uşor iz de feromoni masculini pe piaţă, va ţâşni ca din puşcă să evalueze marfa. Din fericire, nativul Berbec este înzestrat cu tot echipamentul necesar pentru a o ţine acasă. Prin urmare, el trebuie să accepte să joace rolul-pentru care s-a născut: acela de războinic neînfricat, aflat într-o cruciadă a sexului. Acest domn trebuie să fie convins sau făcut să creadă că el este şeful în pat, altfel se va simţi emasculat. In toate celelalte privinţe, domnişoaraBerbec e liberă să ţină ea frâiele, dormitorul fiind singurul loc unde va fi necesar să plece capul.

 

Femeia Berbec + Bărbatul Taur

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii berbec si barbatul taur

 

Femeia Berbec + Bărbatul Gemeni

 

Un cuplu cu surprize

 

Pentru bărbatul Gemeni, viaţa alături de femeia Berbec nu este la fel de uşoară ca o plimbare prin parc. Acest semn de aer, vlăstar al zburătorului Hermes – Mercur, se află de obicei în căutarea unei consoarte înaripate care să fie copia sa fidelă, coţofana lui proprie, dacă vreţi. Dorinţa de a fuziona cu o femeie pe care o consideră dintr-un anumit punct de vedere, o mlădiţă ieşită din fiinţa sa face parte integrantădin patologia lui de Geamăn. Însă domnişoara Berbec nu este în nici un caz un derivat secundar din coasta lui Adam. Ea este acea eroină chintesenţială a lui Hemingway, aflată permanent în centrul atenţiei bărbaţilor, care dirijează totul în jurul său. Prin urmare, viaţa alături de ea reprezintă o provocare şi, în acelaşi timp, o aspiraţie. Nativa Berbec îi activează bărbatului Gemeni extravaganta casă a 11-a, casă cosmică a gândirii şi a experienţei progresiste, cu adevărat revoluţionare; iar o relaţie cu o femeie născută sub acest semn are drept efect impulsionarea sa tot mai sus pe scena vieţii.

 

Deşi formează un cuplu destul de izolat - întreaga lor viaţă în comun fiind asemenea unui joc de cuvinte numai de ei ştiut -, ea nu se poate stăpâni să nu îl împingă, conştient sau nu, spre a evolua dincolo de insignifianta experienţă personală şi a lăsa astfel o amprentă majoră asupra lumii. Ea îşi doreşte de la el să fie o persoană pe care să o admire, chiar dacă din motive pur egoiste. Pe de altă parte, bărbatul Gemeni îi activează femeii Berbec casa a 3-a, cea a relaţiilor şi a experien­ţelor intime. Aceasta accentuează în cazul ei nevoia de a cultiva un sentiment profund al comunităţii, ceva ce lipseşte adesea experienţei sale, precum şi pe aceea de a interacţiona cu ceilalţi la un nivel necondiţionat, din perspectiva unui gen de afecţiune oarecum frăţească. Familia fiind foarte importantă pentru nativul Gemeni, ea va trebui să se apropie de toate rudele lui, care sunt chiar foarte numeroase, fapt ce poate cauza adesea anumite divergenţe, deoarece ea nu este neapărat genul sociabil. Dacă însă va învăţa să mai lase de la ea, va avea parte de mai multă siguranţă şi susţinere emoţională. Bărbatul Gemeni este genul de persoană care ştie să se descurce în viaţă şi să-i manipuleze pe ceilalţi cu mintea sa absolut machiavelică. La rândul său, femeia Berbec este adepta fîlosofiei conform căreia fiecare este pe cont propriu. Totuşi, relaţia dintre ei urmează de obicei un curs destul de previzibil, cu anumite excepţii remarcabile, ajungând astfel într-un punct în care el îşi va dori o parteneră mai maleabilă. Şi adesea (oftat!) ea este cea care cedează şi pleacă.

 

Femeia Berbec + Bărbatul Rac

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii berbec si barbatul rac

 

Femeia Berbec + Bărbatul Leu

 

Combinaţia de aur

 

Aceşti doi nativi nu se dau în vânt după complicaţii şi subtilităţi. Emoţiile măreţe nu sunt punctul lor forte dorindu-şi să plutească lin pe corabia vieţii. Nu le stă în fire să lase problemele personale să transpară în exterior, păstrând o anumită distanţă faţă de ceilalţi şi discutând foarte rar despre chestii intime. Cu toate că este vorba despre o legătură foarte pasională, cei doi sunt destul de rezervaţi, folosind puţine vorbe chiar şi în ce priveşte interacţiunea personală. Pentru ei viaţa se rezumă la planificarea zilei în curs focalizându-se pe un singur scop în viaţă - o trăsătură comună -, susţinându-se necontenit unul pe celălalt. Chiar dacă sunt fiinţe sociale care ies în evidenţă, nu fac niciodată aceasta în mod strident. Amândoi îşi iau viaţa foarte în serios atât separat, cât şi împreună. Leul stăpâneşte casa a 9-a a femeii Berbec, aceea a imaginaţiei şi a spiritului vizionar, iar în cadrul acestei legături, el se aşteaptă de la ea se focalizeze pe proverbiala imagine de ansamblu.

 

În caz că nu ştiaţi, Leul este autoritatea numărul unu în ce priveşte problemele omenirii, mediul înconjurător şi, de ce nu, întreaga lume, pe care simte că o are în palmă. Salutări, Robert Redford, Woody Harrelson şi Sean Penn! Iar dacă ea îi va fi regină va trebui să îşi cunoască regatul şi supuşii Ia fel de bine ca şi el. La rândul său, femeia Berbec guvernează casa a 5-a a bărbatului Leu, casă cosmică a creativităţii, a simţului artistic, precum şi a procreării şi a urmaşilor, fapt care explică omniprezenţa acestei perechi, căci el nu se poate opri să nu o vadă pe domni­şoara noastră drept mama ideală a copiilor săi. Semnul Leului, asociat prin excelenţă casei a 5-a, se referă şi la holism, fapt exprimat şi de simbolul său perfect circular. Ea simte că alături de acest nobil animal poate să aibă într-adevăr totul - carieră, familie, creativitate şi auto­nomie. Pentru că, să fim serioşi, sacrificiul nu este punctul ei forte. Pe de altă parte totuşi, este destul de austeră în ce priveşte nevoile ei personale. Cei doi membri ai acestui cuplu se mândresc cu faptul că au transcensaspectele ostentative ale vieţii şi chiar se consideră a fi de-a dreptul iluminaţi, fapt care îi face să pară puţin îngâmfaţi în ochii celorlalţi.

 

Femeia Berbec + Bărbatul Fecioara

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii berbec si barbatul fecioara

 

Femeia Berbec + Barbatul Balanţă

 

O pereche complementară

 

Bineînţeles, toate relaţiile implică un anumit grad de compromis. Însă în cazul acestei legături, este nevoie de foarte puţin efort pentru a o face să funcţioneze. La fel ca în toate interacţiuniledintre un nativ Balanţă şi o nativă Berbec, cei doi rămân fiecare în sfera lui separată de existenţă, un mod de a fi care necesită o anumită perioadă de acomodare, în special pentru el. Cei doi îşi activează reciproc casa a 7-a, casă opusă casei 1, cea a sinelui, pe roata cosmică. Astfel, casa a 7-a este casa non-sinelui, sau a celuilalt. Fiind în primul rând aşa numite semne opuse şi în al doilea rând persoane de sex diferit, Berbecul şi Balanţa diferă deja enorm în ce priveşte perspectiva asupra vieţii. Cu toate acestea, fiecare vede în celălalt anumite calităţi către care aspiră, dar pe care nu reuşeşte să le atingă. În esenţă, legătura dintre ei este caracterizată de căutarea unor aspecte complementare. Dintr-o anumită perspectivă, prin intermediul acestei relaţii, cei doi cultivă diverse elemente pe care şi le doresc în viaţa personală. Împreună, putem spune că au totul. Şi, odată cu trecerea timpului, vor descoperi că de fapt nu sunt atât de diferiţi. Fiecare are tendinţa de a fi răsfăţat, în modul sau propriu. De asemenea, amândoi sunt capabili de puternice izbucniri temperamentale, fapt care iniţial este destul de surprinzător pentru ea.

 

Bărbatul Balanţă, asociat arhetipului lui Apollo, zeul ordinii, al raţiunii şi al luminii, are totuşi şi o latură destul de întunecată. Insă ea nu se sperie atât de repede, ci chiar se bucură să ştie că, în pofida calmului de la suprafaţă şi a stării de interiorizare, în adâncul sufletului, el este o făptură reală, din carne şi oase. De altfel, ea chiar încearcă să aducă la lumină acest aspect. La rândul lui, şi el încearcă să îi scoată la suprafaţă emoţiile, descoperindu-i toate punctele sensibile şi scormonindu-le după bunul său plac. El este un vrăjitor al cuvintelor. Şi tot aşa cum poate să o atingă până în străfundurile fiinţei, rănind-o foarte uşor în timpul unei confruntări, prin simpla manifestare a iubirii sale el poate de asemenea să o facă pe această fiică a Atenei cea cu ochi de granit să se înduioşeze brusc, transformându-se într-o mare de emoţii. Am putea spune că mulţi bărbaţi nu se consideră capabili să trezească romantismul în această inimă de piatră.

 

Femeia Berbec + Barbatul Scorpion

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii berbec si barbatul scorpion

 

Femeia Berbec + Bărbatul Săgetător

 

O pereche plină de elan.

 

Săgetătorul ajunge să o aprecieze pe această femeie dură. El are tendinţa de a-şi copleşi partenerele, care, într-o încercare de a-i face pe plac, ajung să îl imite în toate privinţele, adesea până în punctul în care, pline de adoraţie, se transformă în cópii la indigo ale sale. Cu femeia Berbec nu se va petrece în nici un caz aşa ceva. Ea este fascinată de strălucirea lui nemaivăzută şi de plăsmuirile mentale ale imaginaţiei sale, însă nu îşi doreşte neapărat să ia parte la ele. Fiind extrem de conştientă de faptul că în această relaţie este cea mai pragmatică dintre ei, îi dă Arcaşului frâu liber spre a ţinti către multitudinea scopurilor sale, după bunul lui plac. Ea se va simţi inspirată de energia lui, însă nu va căuta, la fel ca şi el, să se epuizeze. Bărbatul Săgetător guvernează casa a 9-a a femeii Berbec, aceea a reveriei interioare şi a călătoriilor. Astfel, putem spune că Centaurul nostru îi activează respectivele aspecte, făcând-o să pornească în căutarea menirii sale şi a unui sens mai înalt în viaţă.

 

El nu are nimic banal în fiinţa lui şi în mod inerent o va împinge şi pe ea să treacă dincolo de orice gânduri şi interacţiuni insignifiante, ajutând-o astfel să dobândească o perspectivă mai de ansamblu, să-şi asu­me riscuri şi să facă tot posibilul pentru a-şi îndeplini scopurile majore în viaţă. Pentru ea, el este proverbialul duh din lampa fermecată, care o face să-şi privească adânc în suflet pentru a găsi acolo împlinirea dorinţelor sale măreţe. La rândul ei, nativa Berbec stăpâneşte casa a 5-a a Săgetătorului, care printre alte atribute guver­nează plăcerea, în special cea asociată artei şi creativităţii de orice gen. Fapt ce explică motivul pentru care este ca un soi de muză pentru e. Ea nu numai că are grijă de căminul lor, atât la propriu, cât şi la figurat, dar în acelaşi timp îl ghidează în maniera sa non-invazivă, plantând în fiinţa lui germenii unor noi idei şi oferindu-i sugestii subtile pe care le va urma apoi de unul singur. Există aici o legătură spirituală puternică. Deoarece el poate fi excesiv de materialist, un simptom cauzat de nevoia lui specifică de dezvoltare, minimalista nativă Berbec îl va ajuta să îşi dea seama că prea multe lucruri îi pot distrage atenţia de la expansiunea intelectuală de care are nevoie şi care îi va oferi la un moment dat adevărata împlinire.

 

Femeia Berbec + Bărbatul Capricorn

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii berbec si barbatul capricorn

 

Femeia Berbec + Bărbatul Vărsător

 

Analogia perfectă

 

Asumându-şi o poziţie părintească, Vărsătorul îi trezeşte nativei Berbec un anumit gen de idealism. Într-adevăr, această legătură funcţionează adesea cel mai bine atunci când el este cu mult mai în vârstă decât ea. Lăsând la o parte diferenţa de vârstă, putem spune că ea ar putea confunda detaşarea lui obişnuită cu o atitudine deschisă şi fără ataşamente în iubire. Încetul cu încetul însă, ea îşi va da seama că acest bărbat poate că este distant din punct de vedere emoţional, însă cu toate acestea ştie să se impună, când vine vorba despre regulile şi reglementările aferente unei relaţii. Vărsătorul stăpâneşte casa a 11-a a femeii Berbec, aceea a prieteniei, a diversităţii şi a viziunilor utopice, iar ea presupune în mod firesc că a dat peste un partener cu vederi progresiste, lipsit de instincte de proprietate când vine vorba despre iubitele sale. Totuşi, ea nu-şi dă seama că sentimentele lui nu le depăşesc în profunzime pe cele asociate unei interacţiuni prieteneşti, însă în lumea ideală în care tocmai a păşit, el este divinitatea guvernatoare.

 

Aici, cu toţii sunt consideraţi egali - poate că se va simţi la tel de preţuită ca şi asistentul lui personal sau ca şi persoana care îi plimbă câinele -, însă el este forţa motrice primară, suveranul acestui univers utopic. La rândul ei, nativa Berbec stăpâneşte casa a 3-a a Vărsătorului, aceea a comuni­cării, a reţelelor şi a educaţiei primare. Astfel că el are tendinţa să o privească pe domnişoara noastră ca pe o persoană pe care o poate instrui şi modela după chipul şi asemănarea sa. Într-adevăr, în scurt timp, prietenii ei s-ar putea să remarce că el îi inoculează prea multe idei, ea ajungând să îi imite până şi modul de exprimare. Ca sa fim sinceri, nativul Vărsător are într-adevăr anumite idei progresiste foarte pertinente cu privire la modul în care ar trebui să trăim pe această planetă. Însă nu întotdeauna. Pericolul ce apare aici este aceia ca ea să înghită pe de-a-ntregul Evanghelia după Vărsător. EI nu este la fel de moralizator şi cu alte femei aşa cum este cu această domnişoară, care nu îl vede ca pe vocea mâ­nioasă ce strigă în pustiu. De fapt, ea este un spirit liber şi poate după bunul-plac să se ridice brusc şi să-lurmeze pe acest cântăreţ în veşminte pestriţe al zodiacului, care îi ademeneşte pe ceilalţi cu flautul său fermecat.

 

Femeia Berbec + Bărbatul Pesti

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii berbec si barbatul pesti

...

Horoscop compatibilitati barbatul berbec cu celelalte zodii

Bărbatul Berbec + Femeia Berbec

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatului berbec si femeia berbec

 

Bărbatul Berbec + Femeia Taur

 

Combinaţia clasică

 

Femeia Taur îi activează Berbecului casa a 2-a astrologică, ce-a a aspectelor concrete, atât la propriu, cât şi la figurat, astfel că, prin intermediul ei el învaţă să aprecieze şi să-şi cultive posesiunile, fie acestea talent înnăscute sau accesorii exterioare. Ea îl învaţă că banii nu sunt ochiul celui rău, ci mai degrabă un bun ce poate fi valorificat la fel ca timpul sau talentul. Berbecul îi dinamizează femeii Taur casa a 12-a, casa cosmică a experientelor non-materiale, „spirituale" sau chiar magice. Credinţa oarbă în visurile sale (fapt care le face sa devină realitate) îi arată femeii Taur că focalizarea asupra unui scop unic , lăsând la o parte orice dorinţă de confort poate duce la îndeplinirea acestuia. Dar este nevoie de timp pentru asimilarea acestui fel de întelepciune. Prin urmare el poate resimţi nevoia ei de siguranţă financiară ca pe o povară; de asemenea, nativa Taur îşi va verbaliza fricile, probabil într-un mod prea lipsit de tact, în încercarea de a gestiona aspectul economic al legăturilor.

 

Cu toate acestea, într-un final, toate se potrivesc ca prin minune: femeia Taur conferă o bază solidă iniţiativelor pe cont propriu ale bărbatului Berbec, valorifîcându-le practic, în timp ce el o ajută să lase la o parte atitudinea defetistă (pe care ea o numeşte simţ practic), demonstrând astfel din nou şi din nou forţa naturii sale cardinale, de foc, permanent aţâţat de scânteia inspiraţiei. Chiar şi atunci când se bucură de propriul succes profesional, femeia Taur continuă să rămână inspiratoarea bărbatului ei. Asemenea Evei, îl seduce pe Adamul ei Berbec, convingându-l să muşte cu poftă din viaţă, oferindu-i delicii pline de senzualitate şi momindu-l să lase la o parte stilul de viaţă spartan care îi este atât de caracteristic. Această domnişoară se simte foarte bine pe piedestalul ridicat de el pentru ea, la fel de degajată ca Venus ieşind din spuma mării, fiind peste măsură de mulţumită să fie o posesiune a bărbatului, un fapt ce le-ar putea face pe semnele feminine mai „libere" să se cutremure doar la simplul gând. Dar nu şi domnişoara Taur: ea nu consideră egalitatea sexelor şi îndeplinirea rolului tradiţional ai femeii ca excluzându-se reciproc. In acelaşi timp, dintre toţi nativii zodiacului, Berbecul vrea să simtă că el deţine puterea, ca un bărbat adevărat. Iar ea nu are nimic de pierdut dacă îl lasă să creadă că aşa şi este.

 

Bărbatul Berbec + Femeia Gemeni

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatului berbec si femeia gemeni

 

Bărbatul Berbec + Femeia Rac

 

Un cuplu ca în poveşti

 

Sexul se află în centrul tuturor aspectelor ce ţin de această relaţie - este piatra unghiulară a compatibilităţii dintre ei. Dacă aspectul erotic păleşte, la fel se petrece şi cu toate celelalte. Femeia Rac are un prag de toleranţă foarte înalt faţă de comportamentul tipic masculin. De fapt, cam în orice situaţie, ea zâmbeşte înţelegătoare: „Ah, bărbaţii ăştia". Cu cât partenerul îşi revendică mai mult apartenenţa la clanul masculin, cu atât ea va fi mai dispusă să ridice din umeri trecându-i cu vederea neajunsurile. În pofida intenţiilor sale nobile şi a pretenţiilor pe care le afişează, nativul Berbec aparţine cu siguranţă categoriei mai sus menţionate, fiind complet lipsit de empatie faţă de condiţia feminină. Este posibil ca el chiar să subestimeze forţa emoţională a nativei Rac, însă îşi va da în curând seama că ea nu este o femeie plângăcioasă, ci una având o natură emoţională extrem de tumultuoasă. Aşa ceva s-ar putea să fie prea mult pentru Berbecul nostru cel stoic, însă în acest cuplu este important ca fiecare să aducă la lumină neajunsurile inerente relaţiei lor şi să caute să pătrundă cât mai în profunzime.

 

Altfel, s-ar putea ca amândoi să ajungă să se piardă Ia nivelul aparenţelor pe care se străduiesc atât de mult să le păstreze. Femeia Rac activează casa a 4-a a Berbecului, casă cosmică a vieţii domestice şi private, el considerând-o pe această domnişoară drept fata perfectă pe care o poate duce acasă să le-o prezinte părinţilor. De fapt, ea reflectă viziunea iui idealizată cu privire la propria marnă şi/sau la modelul perfect de femeie care poate fi mama copiilor săi. La rândul Iui, bărbatul Berbec dinamizează casa a 10-a a femeii Rac, aceea a imaginii publice, a statutului şi a poziţiei sociale. Foarte adesea, se poate întâmpla ca domnişoara noastră să considere că legătura dintre ei reprezintă pentru ea un pas înainte, Ea îl priveşte cu mult respect şi se aşteaptă ca el să se ridice la înălţimea imaginii pe care şi-a făcut-o despre el. Amândoi joacă la perfecţie rolurile tradiţionale atribuite celor două sexe, într-un serial demn de micile ecrane, în care întruchipează, mai mult de ochii celorlalţi, familia ideală contemporană. Personalitatea fiecăruia are însă laturi profund întunecate, care se manifestă în principal în viaţa sexuală. Tot aşa cum aparenţa lui de cavaler curtenitor îi maschează foarte bine dorinţelesexuale de-a dreptul animalice, înfăţişarea ei inocentă, o combinaţie între o liceana apetisantă şi o mamă grijulie, ascunde, dincolo de luciul de la suprafaţă, o fiinţă impetuoasă şi nesăţioasă ce se manifestă la căderea serii. Însă foarte rar este necesar ca vreunul dintre ei să îşi reprime această latură.

 

Bărbatul Berbec + Femeia Leu

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatului berbec si femeia leu

 

Bărbatul Berbec + Femeia Fecioară

 

O pereche ca un joc de puzzle

 

Berbecul este prin natura sa un soi de artilerie grea dezlănţuită. Fecioara însă, singurul semn de pământ mutabil, este o fiinţă care preţuieşte conformismul. Este ca şi cum ea ar fi alcătuită din lut, modelându-se pe sine sau lăsându-i pe ceilalţi să facă aceasta, spre a se adapta oricăror circumstanţe ori relaţii pe care şi le doreşte. Pentru Berbec este foarte tentant să dea peste o femeie atât de dispusă să se piardă pe sine în faţa lui. Astfel, el se simte învestit cu rolul de stăpân în relaţia lor, domnişoara noastră fiind cea mai supusă fiinţă dintre toate, căci mottoul ei zodiacal este: „Eu servesc.”Atenţie însă la străvechea inversiune de roluri a orânduirii stăpân - sclav: ea acumulează forţă prin faptul că ceilalţi ajung să se bazese pe ea. Jucând rolul sfintei protectoare (din această zodie fac parte Peggy Guggenheim şi Maica Tereza), Fecioara îşi manifestă natura generoasă, care aduce însă cu sine o mulţime de obligaţii, în special din categoria ataşamentelor emoţionale.

 

Prin urmare Berbecul, căruia îi place să i se lase întotdeauna frâu liber, îşi va imagina că are tot mai multa libertate, însă, brusc, va descoperi că îi este imposibil să treacă de ea,unul dintre nenumăratele motive pentru care această legătură fie continuă, fie se destramă. Insă, în cazul în care toate lucrurile se aranjează de minune, el se va bucura de o susţinere ce trece dincolo de simplul sprijin moral; ea nu se poate abţine să nu contribuie într-un mod palpabil pentru a-şi ajuta partenerul să îşi atingă scopurile în viaţă, iar el este foarte focalizat în această direcţie. Elementul straniu şi în acelaşi timp foarte frumos în legătură cu nativa Fecioară este că ea pare să nu îşi dea seama că este o asemenea forţă a naturii. Acest fapt poate fi pus pe seama inteligenţei ei emoţionale ieşite clin comun, o putere mai degrabă simţitădecât rostită, care infuzează fundamentul oricărei interacţiuni cu ea. În mod ironic, pare să se lase călcată în picioare ca un preş, atât este de supusă, şi totuşi Berbecul, în special, o venerează de-a dreptul sărutând chiar şi pământul pe care calcă. Ea nu îi va dezvălui niciodată totul despre sine. Pe măsură ce el ajunge să se bazeze clin ce în ce mai mult pe ea, devine în acelaşi timp tot mai dependent, iar ea poate astfel oricând să-i tragă preşul de sub picioare. Fecioara este foarte versatilă şi diversă în modul său de abordare a vieţii, formulându-şi ideile sau planurile într-un mod complex, în timp ce Berbecul este linea­ritatea întruchipată.

 

Bărbatul Berbec + Femeia Balanta

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatului berbec si femeia balanta

 

Bărbatul Berbec + Femeia Scorpion

 

O ghicitoare fără răspuns

 

O mare parte a sistemului de mesaje subliminale operat de femeia Scorpion se pierde pe drum, neavând efect asupra sincerului Berbec, fapt care este atât o binecuvântare, cât şi un blestem. Acestei femei – sfinx îi place să ţină în mână toate cărţile, testându-l pe bărbat şi apoi acordându-şi toate favorurile sexuale ca pe un soi de recompensă pentru îndeplinirea a ceea ce consideră ca fiind obligaţiile partenerului faţă de ea. Şi dacă el nu poate să-şi dea seama exact cam ce-ar trebui să facă, ea cu siguranţă că nu-i va oferi niciun indiciu. Din fericire, el trece de cele mai multe ori încercările la care este supus cu succes maxim, chiar şi atunci când nu îşi dă seama că este testat. Berbecul stăpâneşte casa a 6-a a femeii Scorpion, aceea a serviciilor. Astfel, putem spune că ea chiar îl vede ca pe un gen de mercenar pe care îl poate angaja după bunul-plac sau ca pe un cancelar personal care, urmându-i ordinele, îşi va atinge – şi aici e şmecheria - propriile scopuri în viaţă. Ea ţine morţiş să vadă că el reuşeşte în tot ceea ce face, fapt pentru care îşi va asuma întotdeauna meritul.

 

Nativa Scorpion este regina Persefona-Proserpina, consoarta lui Hades-Pluto, întruchiparea morţii ce duce la regenerare. Berbecul trebuie prin urmare să moară în mod simbolic în faţa ei, astfel încât ea să-l poată face să renască în acord cu propriile specificaţii, unde se menţionează clar tot ce trebuie sau nu trebuie să le facă, precum şi diverse alte indicaţii. Moartea, regenerarea, renaşterea, precum şi sexul, că veni vorba, sunt toate atribute ale casei a 8-a, pe care femeia Scorpion o stăpâneşte în relaţia cu Berbecul. Acesta din urmă este probabil bărbatul cel mai puţin susceptibil a i se supune unei femei, prin urmare, binecuvântat va fi Berbecul care nu îşi va da seama că exact asta şi face. Dacă însă va descoperi ce se întâmplă, va trebui să renunţe într-o anumită măsură la controlul pe care doreşte să-l exercite, lăsând-o pe ea la conducere. Ideea este că, cel mai adesea, ea chiar se pricepe mai bine decât el. Nativii Scorpion au chiar o atitudine de sacrificiu şi multe reprezentante ale acestei zodii îşi pun familia sau chiar partenerul pe locui întâi în viaţa lor, dacă nu urmează o carieră pe cont propriu, de la care vor lua oricum din când în când pauze prelungite. Alături de el, ea îşi doreşte cu ardoare să trăiască o existenţă bogată din toate punctele de vedere, având în acelaşi timp parte de partidele sexuale cele mai fierbinţi ale zodiacului.

 

Bărbatul Berbec + Femeia Sagetator

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatului berbec si femeia sagetator

 

Bărbatul Berbec + Femeia Capricorn

 

Cruciada

 

Femeia Capricorn, stăpânită de Saturn, planeta conservatorismului, este catalogată drept prevăzătoare, când, de fapt, ea este doar introvertită, conservându-şi energia. Berbecul este chiar opusul ei, îmbrăţişând experienţa la modul exhaustiv. El şi-ar dori poate ca ea să fie mai spontană, ea, pe de altă parte, îl atenţionează când vede că e prea nechibzuit. Nativa Capricorn stăpâneşte casa a 10-a a Berbecului, aceea a statutului social, şi ca atare are tendinţa de a-i conferi Berbecului credibilitate prin asociere. Ea încearcă să-i insufle forţa care vine odată cu atitudinea de a nu avea nimic de dovedit, o stare ce nu îi este naturală cavalerului rătăcitor al zodiacului. Ea consideră că modul în care eşti perceput este totul, casa a 10-a guvernând de asemenea şi imaginea publică. Prin urmare, îl îndeamnă să se perfecţioneze aşa cum şi ea o face, în toate privinţele. La rândul lui, Berbecul guvernează casa a 4-a a femeii Capricorn, aceea a căminului, a adăpostului, a refugiului, a odihnei şi a refacerii, lucruri pe care i le promite, însă nu i le poate oferi întotdeauna.

 

El nu este în mod natural, protector şi, cu toate că se laudă cu capacitatea de a-şi întreţine partenera, îi este dificil să prindă rădăcini şi îi lipseşte stabilitatea emoţională. În mod ironic, ea are nevoie de foarte puţin de la un partener, fiind atât de autonomă. Însă s-ar putea ca el să aibă sentimentul sâcâitor că nu reuşeşte să îi ofere o susţinere non-rnaterială, i.e. spirituală. Cu toate acestea, nu toate femeile Capricorn sunt Ioana d'Arc (native cum ar fi Kate Moss sau cea pe drept cuvânt numită Marianne Faithfull inspiră vene­raţie chiar şi atunci când se străduiesc din răsputeri să dea cu piciorul canonizării). EI vorbeşte la nesfârşit despre noile Iui căutări şi proiecte. Ea însă poate consi­dera această naraţiune constantă oarecum plictisitoare. Femeia Capricorn îşi respectă propriul sfat, de a nu risipi energia aferentă planurilor sale pentru dominarea lumii. Căci, într-adevăr, nu există nimeni care să fie mai ambiţios decât ea. Ea este agentul sub acoperire al zodiacului, ale cărui succese sunt construite lent, fiind astfel menite să dureze. Pentru ca această legătură să funcţioneze, Berbecul trebuie să înveţe să trăiască în ritmul domol al femeii Capricorn, în caz contrar, cei doi o vor lua foarte repede fiecare pe un alt drum.

 

Bărbatul Berbec + Femeia Varsator

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatului berbec si femeia varsator

 

Bărbatul Berbec + Femeia Peşti

 

Reveria

 

O adevărată îngemănare de paradoxuri, femeia Peşti este, pe de o parte, extrem de pasivă şi, pe de altă parte, foarte greu de mulţumit. Berbecul se va da peste cap să o satisfacă; în fazele iniţiale ale relaţiei, în timpul întâlnirilor romantice el se află sub vraja seducătoare a acestei sirene. Ea joacă rolul domniţei frumoase din cale-afară care îi acordă câte o medalie de aur atunci când este în graţiile sale sau îi aruncă priviri dezamăgite când consideră că nu-i merită favorurile. Minunata femeie Peşti stăpâneşte casa a 12-a a Berbecului, aceea a transcendenţei spirituale, precum şi a fanteziilor şi a iluziilor, căci Berbecul va simţi că trebuie să se ridice la nivelul ei atât de ilustru, fără să ştie că mantia virtuţii în care este înveşmântată reprezintă în mare parte doar o plăsmuire, pe care ea o induce imaginaţiei sale. Bineînţeles că, păstrând vie această nobilă amăgire, care le este amândurora, nu îi face nici un rău. Pretinzând că este ceva real, ei îşi îndeplinesc în ultimă instanţă rolurile pe care intenţionează să le portretizeze - ea, neprihănita şi misterioasa Zână a Lacului, el - Lancelot du Lac, pe care minunata domniţă l-a ridicat la rangul de „cel mai mare dintre cavaleri" şi, bineînţeles, jocul de rol este ceva inerent în această legătură a imaginaţiei. La rândul său, Berbecul stăpâneşte casa a 2-a a femeii Peşti, aceea a bunurilor materiale şi a proprietăţilor, precum şi a valorilor personale.

 

Nici un alt bărbat nu o priveşte atât de plin de respect ca el şi dacă va fi să ajungă Ia etapa căsătoriei, este posibil ca ea să solicite nişte tributuri de-a dreptul costisitoare pentru iubirea ei. Acestea fiind spuse, odată ce luna de miere a luat sfârşit, himera pe care o întreţin ar putea începe să se destrame cu repeziciune şi deci, pentru consolidarea iubirii lor, cei doi vor trebui să descopere noi şi noi moduri de a păstra viu acest vis - fapt care nu este întotdeauna atât de uşor. Pe de o parte, ea se poate dovedi a fi dojenitoare, atingându-i anumite puncte sensibile şi făcându-l astfel să se simtă prea „din topor", incapabil să surprindă aşa-numita ei complexitate, sau chiar brutal, căci ea poate fi destul de mofturoasă cu privire la sexualitatea masculină. Pe de altă parte, el poate considera că ea fuge de realitate, căci această fetişcană nebuloasă se poate pierde foarte uşor în uzul de substanţe halucinogene sau în cheltuieli peste măsură.

 

Compatibilitati realizate de Stella Starsky si Quinn Cox. Le puteti gasi mai pe larg in cartea "Cupluri zodiacale".

 

carti

Ti-a placut articolul? Sustine-ne cu un Like sau Plus!..

zodiac 2023
dragostea si zodiile

 

blackfriday.onlines.ro

.

Despre suflete si karma

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

  • Astrologia inseamna autocunoastere

  • zodiac 2023