Sustine-ne!..

Compatibilitate Balanta

 

compatibilitate Balanta

 

Alege de aici:

... ...

Horoscop compatibilitati femeia Balanta cu celelalte zodii

Femeia Balanta + Bărbatul Berbec

 

Îmbinarea contrariilor

 

Acest cuplu poate fi de-a dreptul omniprezent în societate, însă planurile personale ale celor doi, precum şi motivaţiile lor nu se contopesc niciodată într-un program comun, ci rămân intacte. Într-adevar, relaţia dintre ei devine un compus al scopurilor lor persoonale în viaţă, cei doi ajutându-se alternativ unul pe celalalt pentru atingerea lor. Avem de-a face cu un parteneriat care, împreună cu căsătoria, contractele, legile, justiţia şi chiar karma, reprezintă un concept ce cade sub incidenţa casei a 7-a - Berbecul şi Balanţa influenţându-se reciproc în acest sector astrologic. În anumite privinţe, cei doi se focalizează doar pe aspectele de suprafaţă ale existenţei lor în comun. Amândoi preferă să îşi trăiască viaţa la lumina zilei, nefiind nici unul creaturi ale nopţii. Lor le plac activitatea şi ordinea inerentă unei vieţi aglomerate, alimentându-şi reciproc foamea de experienţă şi de împlinire.

 

Lăsând la o parte restul tragediei legendare (fie aceasta de sorginte greacă sau nu) în relaţia lor, Berbecul şi Balanţa preiau rolul lui Iason şi pe cel al Medeei. EI se află într-o căutare de o viaţă, dorindu-şi să găsească faimoasa lână de aur a berbecului, în timp ce ea este chiar marea preoteasă care îi poate veni în ajutor. In general, ea îl va susţine, aşteptându-se însă de la el să-i întoarcă favorul. La vremea lui, Iason a greşit. Însă nici Iadul nu arde la fel de furios ca o vrăjitoare înşelată. Karma, mai ţineţi minte? Într-un fel sau altul, a sosit ziua judecăţii. Fericit este Berbecul care găseşte plăcere în a-şi susţine iubita Balanţă. Indiferent de profesia fiecăruia, cei doi duc o viaţă artistică, chiar dacă doar la modul conceptual. Acceptând-o şi în special apreciind-o pe această domnişoară ca fiind propriul talisman norocos, el ajunge să urce pe scara vieţii, fapt ce poate duce ia amplificarea stimei de sine a celor doi, care se cred mai buni decât oricare dintre noi, muritorii de rând. Cu tot acest simţ înnăscut al nobleţei personale, în realitate, ea abia aşteaptă să ne deschidă uşa care duce în turnul lor de fildeş. De fapt, va emite chiar si un decret care să oficializeze totul şi prin care se stabileşte că a-i cunoaşte constituie un privilegiu pentru noi.

 

Femeia Balanta + Bărbatul Taur

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii balanta cu barbatul taur

 

Femeia Balanta + Bărbatul Gemeni

 

Armonia ritmului

 

Pentru ei, viaţa este un amplu proiect artistic. Fiind semne de aer, se află pe aceeaşi lungime de undă şi calea lor este aceea a rezistenţei minime căutând să facă faţă unui număr cât mai mic de probleme. Amândoi se mândresc cu faptul că fac diverse lucruri individual, fie că urmează o carieră pe cont propriu sau că se ocupă de diverse lucrări de renovare a căminului lor. Sunt economi şi fac eforturi conştiente pentru ca viaţa lor să nu fie niciodată controlată de iubirea de bani. Natura lor lipsită de orice urmă de răsfăţ le permite să aprecieze majoritatea experienţelor şi în cazul în care norocul le zâmbeşte, aducându-le diverse câştiguri financiare, vor avea grijă să nu lase acest lucru să le afecteze perspectiva, întotdeauna plină de prospeţime asupra vieţii. Balanţa stăpâneşte casa a 5-a a bărbatului Gemeni, aceea a plăcerilor, a jocurilor de noroc şi a distracţiilor, a creativităţii şi a procreării.

 

Într-adevăr, ea îi conferă promisiunea unei vieţi uşoare şi însufleţite lipsite de poveri sau responsabilităţi dificile. Ea îşi doreşte ca partenerul său să se simtă mereu lipsit de griji şi tânăr. El nu se poate abţine să nu simtă, chiar la un nivel inconştient, încă din prima clipă în care se întâlnesc, că ea este exact tipul de mamă pe care şi-l doreşte pentru copiii lui - o persoană cu vederi liberale, atentă, dar în acelaşi timp relaxată şi detaşată. Pe de altă parte, nativul Gemeni guvernează casa a 9-a a nativei Balanţă, aceea a intelectului superior, a învăţării, călătoriei şi a oricărei forme de dezvoltare. Aceasta se manifestă în diverse moduri: provenind adesea dintr-un cămin destrămat, familia ei este, în general, puţin numeroasă, şi experienţa sa de viaţă oarecum izolată. Nativul Gemeni are, în general, o familie foarte numeroasă şi a călătorit în diverse locuri exotice, fiind expus unor experienţe diverse. Relaţia îi deschide domnişoarei noastre o întreagă lume de idei şi posibilităţi, ca să nu mai menţionăm şi ocazia de a călători atât în străinătate, cât şi în ţară. Prin exemplul personal, acest cuplu ne poate învăţa pe noi toţi cum putem câştiga enorm, dorindu-ne foarte puţin de la viaţă. Cei doi sunt prieteni buni şi în acelaşi timp iubiţi, cultivând o amiciţie strânsă cu alte cupluri şi trăind aproape la comun.

 

Femeia Balanta + Bărbatul Rac

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii balanta si barbatul rac

 

Femeia Balanta + Bărbatul Leu

 

Balsamul vindecător

 

Cu timpul se va dovedi că Balanţa nu este chiar cum ar fi crezut Leul sau că este chiar mult mai mult decât ar fi crezut. Leul este obişnuit sa fie regele palatului, însă Balanţa este regina Eleanor de Aquitania care se ocupă de toate treburile curţii, conform concepţiilor ei de viaţă. Este interesant de remarcat că acest personaj istoric, arhetip al femeii Balanţă, la origini contesă de Poitiers a fost cea care a susţinut ascensiunea spiritului cavaleresc şi a conceptului de iubire romantică, prin care femeile erau plasate într-o poziţie superioară bărbaţilor. Acelaşi lucru se petrece şi aici. Leul caută să o preţuiască pe iubita sa Balanţă, însă se aşteaptă de la ea să-i facă pe plac sau cel puţin să pretindă a face aceasta. Domnişoara Balanţă are însă o părere contrară, pe care şi-ar exprima-o însă nu catadicseşte neapărat, considerând că este ceva de la sine înţeles. Semnul Balanţei stăpâneşte casa a 3-a a Leului, casă a percepţiilor şi a tuturor formelor de comunicare şi de transmitere a mesajelor. Astfel Leul se bazează adesea pe această femeie pentru a fi legătura lui cu lumea.

 

Însă, ca să fim şi mai la obiect: dacă s-ar insista în această privinţă, Leul ar fi nevoit să recunoască că s-a implicat în această legătură parţial pentru că simte că este de folos pentru relaţiile sale cu publicul. I se pare că astfel transmite mesajul pe care şi-l doreşte lumii: el este tipul de bărbat care atrage o creatură atât de nobilă cum este Balanţa, care îi este ca un egal. Nimeni nu l-ar putea învinui. Nici un reprezentant al zodiacului nu manifestă mai bine spiritul şi comportamentul unui diplomat, toate chestiunile de ordin social pe care ea le gestionează fiind pur şi simplu ireproşabile. Ea îi oferă o notă de clasă care îi lipsea stilului său adesea deplasat din punct de vedere social. Examinând o listă de personalităţi masculine născute în zodia Leului, putem vedea că acest bărbat se comportă uneori ca şi cum le face celorlalţi o favoare prin faptul că binevoieşte să interacţioneze cu ei şi nici n-apuci să zici Robert De Niro, că Balanţa se trezeşte repartizată în rolul majordomului, fapt pe care îl consideră cu totul inacceptabil. Leul stăpâneşte casa a 11-a a nativei Balanţă, casă cosmică a progresului social, un domeniu de interes pentru această femeie, ea considerând încă de la bun început că personalitatea puternică şi susţinerea Leului o vor ajuta să aibă acces aici, sub orice formă ar căuta să se manifeste în baza idealismului care îi este caracteristic.

 

Femeia Balanta + Bărbatul Fecioara

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii balanta si barbatul fecioara

 

Femeia Balanta + Barbatul Balanţă

 

Un cuplu diafan

 

Dintre toate femeile, nativa Balanţădispreţuieşte cel mai mult căsătoria, căci nu concepe ideea de a aparţine unei altei persoane în baza vreunui contract scris. Ea presupune că şi el are dorinţe similare când de fapt scopul vieţii lui este să aibă o relaţie serioasă. Balanţa este singurul semn cardinal de aer, fiind asociată cu lumina şi chiar cu iluminarea. Arhetipul masculin corespunzător zodiei este Apollo, zeul luminii, al artei, al muzicii, al civilizaţiei şi al ordinii, în general. El este cel care se manifestă prin oracolul de la Delphi – loc sacru închinat lui. Fiind un bărbat în general înalt, şi poate chiar uşor nepământean, nativul Balanţă (reprezentat de singurul simbol neînsufleţit al zodiacului) este de asemenea o fiinţă abstractă şi conceptuală. Arhetipul feminin corespunzător Balanţei este marea preoteasă din mitologie, Sibila care era vocea respectivuluioracol, alături de alte vrăjitoare ale Antichităţii ce practicau magia albă, cum ar fi Medeea şi Circe.

 

În timp ce nativul Balanţă manifestă un flux impresionant de idei, fiind, am putea spune, o formă-gând vorbitoare, femeia Balanţă este cea care emite aceste gânduri, vrăji sau „farmece" în eter. într-adevăr, cam tot timpul ea urmăreşte un scop concret, în timp ce el este mereu învăluit în focul creaţiei, prins de o mulţime de concepte artistice. Şi ea este o fiinţă creativă, în timp ce el este pe drept cuvânt numit liberal sau chiar libertin de-a dreptul, împreună alcătuind prototipul cuplului artist - activist. În public, cei doi îşi pun masca perechii perfecte, însă după cum vă vor spune prietenii lor apropiaţi, în intimitate se comportă mai ceva decât familia Certărescu. Pentru ei, iubirea este mai mult un principiu, şi nu o manifestare emoţională. Ea, în special, este destul de rece şi de insensibilă, însă uneori sentimentele reprimate ies la suprafaţă, dezlănţuind astfel un adevărat infern. Adevărul însă este că nici unuia nu îi place să ia lucrurile mult prea în serios. între ei se manifestă un sentiment nobil, legătura lor ajutându-i să se focalizeze asupra unor idealuri înalte. La fel ca toate celelalte cupluri de acelaşi semn, cei doi nativi Balanţă îşi activează reciproc casa 1, casă cosmică a sinelui, fiecare fiind ferm hotărât să îşi menţină nealterată conştiinţa propriei individualităţi.

 

Femeia Balanta + Barbatul Scorpion

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii balanta si barbatul scorpion

 

Femeia Balanta + Bărbatul Săgetător

 

O pereche bazată pe raţiune

 

Dacă Centaurul este un bărbat bine cu un IQ peste nivelul clasei a treia, ea s-ar putea să-l scoată pe pistă pentru ceva mai serios. Însă având o minte atât de practică, ea s-ar putea să nu-şi dea seamă că inteligenţa lui transcende domeniul logicii, exprimându-se la anumite niveluri mai înalte sau mai subtile, ori chiar în forme superioare şi beatifice. În calitate de semn mutabil, Săgetătorul este un amalgam alcătuit din cele două zodii care îl precedă pe cercul astrologic şi anume Balanţa şi Scorpionul. Prima semnifică lumina, iluminarea, edificarea idealurilor, principiile, legile, într-un cuvânt stâlpii civilizaţiei, în timp ce a doua simbolizează gândurile ascunse, subconştientul, misterul, natura, tot ceea ce zace ascuns, aşteptând să fie revelat. Semnul Săgetătorului reprezintă punctul intermediar dintre acestea, nivelul de echilibru aparent – concept care se traduce în limba engleză prin expresia marc twain. Bărbatul cu acest nume, scris însă cu litere mari a fost şi el Săgetător (de vreme ce şi-a ales chiar acest apelativ).

 

Nativul semnului este prin urmare capabil să se elibereze de aşa-numitele gânduri sau experienţe noi şi ocultate, pentru a se armoniza interior cu formele deja consacrate. Simţul umorului reprezintă catalizatorul necesar pentru acceptarea acestor idei neobişnuite, Centaurul fiind pe jumătate animal (Natura), pe jumătate om. Bărbatul Săgetător stăpâneşte casa a 11-a a femeii Balanţă, aceea a progresului, a devierii de la norme şi a mutaţiilor in-tempestive ce generează hiatusuri prin care speciile evo-luează de fapt. Problema ar fi că ea este foarte focalizată pe scopurile măreţe pentru care luptă, ideile politice fiind atât de importante pentru ea, încât nu este dispusă să accepte anumite idei noi şi extremiste şi nici pe cei care le promovează. Prin urmare, această relaţie reprezintă o provocare pentru ambele părţi: el trebuie să menţină un anumit echilibru, în timp ce ea trebuie să-şi folosească mai mult imaginaţia. Dacă cei doi pot ajunge la o cale de mijloc, atunci nu există nici un motiv pentru care această relaţie să nu dureze, ajungând chiar să fie menţionată de posteritate. Există totuşi un element ce reprezintă un obstacol greu de depăşit pentru amândoi, şi anume amorul propriu.

 

Femeia Balanta + Bărbatul Capricorn

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii balanta si barbatul capricorn

 

Femeia Balanta + Bărbatul Vărsător

 

Bijuteria

 

Majoritatea bărbaţilor o pun pe nativa noastră pe un piedestal. El însă are o părere atât de bună despre sine încât nu prea oferă nici unei femei acest gen de statut. O va considera ca fiind aproape egalul său, şi nu este cazul să se aştepte la mai mult de la el. Vărsătorul va găsi întotdeauna o modalitate de a o depăşi, conştient sau nu, făcând-o astfel să trăiască oarecum în umbra lui. Totuşi, partea interesantă este că deşi el este un soi de robot cu înfăţişare umană venit de pe altă planetă, nici un alt bărbat nu o face să se simtă mai umană, poate prin comparaţie. El este atât de focalizat pe ideea de perfecţiune, neacceptând nici cel mai mic neajun, încât ea ajunge să se considere insuficientă, glumind adesea pe seama presupuselor ei defecte, pentru a compensa faptul că lui îi cam lipseşte simţul umorului atât cu privire la el însuşi, cât şi la relaţia dintre ei.

 

Femeia Balanţă stăpâneşte casa a 9-a a bărbatului Vărsător, casă cosmică a filosofiei, a religiei, a legilor şi a educaţiei superioare. Domnişoara noastră, prin însăşi natura ei, pare să îmbrăţişeze toate aceste concepte şi preocupări. Astfel, el o vede ca fiind capabilă să împărtăşească o parte dintre pasiunile lui intelectuale. într-adevăr, el are de obicei tendinţa de a deveni adeptul vreunei dogme învechite sau, cel mai adesea, al New Age. Cu toate că ea nu îi va da crezare cu totul, natura ei ideologică nu îi permite să-l discrediteze pentru această incursiune în ceea ce ea consideră a fi o simplă obsesie de moment. Uneori - dar nu întotdeauna - s-ar putea totuşi să pună piciorul în prag, dacă îl vede că se alătură vreunui cult sau are de gând să îşi facă el însuşi unul. Toţi nativii semnului îşi doresc aceasta într-o măsură mai mare sau mai mică, chiar dacă este vorba doar de o parohie formată dintr-un singur enoriaş. In cazul în care lucrurile merg prea departe, femeia Balanţă s-ar putea să îşi îndrepte energia asupra acestei dogme instituite de el, făcând-o una cu pământul.

 

Femeia Balanta + Bărbatul Pesti

 

Mai multe despre compatibilitatea femeii balanta si barbatul pesti

...

Horoscop compatibilitati barbatul Balanta cu celelalte zodii

Bărbatul Balanta + Femeia Berbec

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul balanta si femeia berbec

 

Bărbatul Balanta + Femeia Taur

 

O adiere uşoară

 

Acesta este un cuplu de invidiat. Deşi cei doi nu dau importanţă stereotipurilor convenţionale, asociate celor două sexe, sunt totuşi tradiţionalişti în esenţa lor, fapt ce le oferă o bază solidă, chiar dacă au o viaţă imprevizibilă, fiind poate adevărate vedete sau doar nişte artişti nedescoperiţi încă. Planeta Venus, care guvernează creativitatea şi simţul estetic îi face să-şi pună propriile visuri pe primul loc, iar bunăstarea numai pe locul al doilea. Căutând permanent un echilibru între dorinţele sufletului şi confortul material, ei duc o viaţă decentă cu suişurile şi coborâşurile acesteia, plină în acelaşi timp de euforie şi de modestie. Să nu uităm: Venus îşi ia numele de la zeiţa iubirii, sursa principală din care se hrăneşte această relaţie. Femeia Taur stăpâneşte casa a 8-a bărbatului Balanţă, „casa sexului”, ce guvernează şi alte mistere, cum ar fi moartea, renaşterea, subconştientul şi toate celelalte mijloace de regenerare în această privinţă.

 

Pe lângă faptul că este vorba de o legătură simbiotică, începutul ei s-ar putea să coincidă de asemenea cu un moment în care el întoarce o nouă pagină în viaţa sa, abandonând orice tendinţe hedoniste care l-au împiedicat până atunci să se focalizeze nestrămutat pentru a-şi descoperi adevăratul scop în viaţă. Dacă el nu este sigur care este acest scop, ea va fi bucuroasă să-i spună. Nativul Balanţă îi activează nativei Taur casa a 6-a, aceea a muncii destoinice şi a obiceiurilor sănă­toase, dar de asemenea şi a dependenţei, cei doi ajungând chiar să trăiască din plin respectivul sentiment. Această relaţie necesită o adevărată muncă în echipă, chiar şi numai pentru că le permite celor doi să îşi urmeze visurile personale, bazându-se pe legătura dintre ei ca pe un gen de terţă parte, pentru a-i susţine. În pofida vieţii disciplinate pe care o duc, îşi permit totuşi distracţii din belşug. Diverse activităţi, cum ar fi excursiile cu bicicleta si drumeţiile în natură, le ocupă timpul liber. Ei vor întoarce cu bucurie multe file în cartea vieţii Ior, confruntându-se permanent cu noi şi noi provocări pe drumul către chemarea destinului lor.Menită să dureze, această aventură romantică rămâne mereu la fel de proaspătă şi de plină de speranţă ca şi aceea dintre doi adolescenţi îndrăgostiţi.

 

Bărbatul Balanta + Femeia Gemeni

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul balanta si femeia gemeni

 

Bărbatul Balanta + Femeia Rac

 

Casa distracţiilor

 

Experienţa femeii Rac se bazează pe faptul că discerne ritmul inerent Haosului (Nopţii) (prin intermediul guvernatorului său, Luna), adică percepe care-i este menirea în viaţă, deşi este posibil să îi fie necesar un interval lung de timp pentru a-şi da seama. Pe de altă parte, Balanţa noastră, nativ guvernat de Apollo, zeul luminii şi al ordinii, are tendinţa de a se ţine la distanţă de orice tip de lipsă de organizare sau de dezordinea în relaţiile sale intime, deşi o îndrăgeşte foarte mult pe nativa Rac şi împărtăşeşte şi el starea ei nebunească. Amândoi sunt capabili de escapade iresponsabile şi cu toate acestea, el ar prefera să rămână doar prieteni – dacă nu, ideea va veni chiar de la ea. Există, bineînţeles situaţii când ea este cea care se agaţă de el, ca de o greutate care să o menţină în planul material, spre a descoperi ulterior că de fapt s-a ataşat doar de o idee. Bărbatul Balanţă stăpâneşte casa a 4-a a femeii Rac, casă a căminului pe care îl moştenim şi pe care îl creăm pentru noi înşine.

 

Conceptul de ereditate, adică ceea ce ne este alocat în viaţă, se poate manifesta, într-adevăr, în diverse scenarii în care istoria se repetă, fie în cadrul propriei experienţe, fie prin retrăirea sau desprinderea de un tipar familial: conceptul de re-creere asociat casei a 4-a are semnificaţii multiple, toate fiind posibil să se adeverească aici. In orice caz, legătura oferă un exces de oportunităţi, având încorporată în ea un exces de veselie, însă în acelaşi timp poate însemna o schimbare bruscă în ceea ce priveşte alegerea partenerului, în special din perspectiva familiei nativei Rac. în orice caz, această relaţie o va determina să ia pauză şi va înceta o vreme să se mai gândească la ideea de a-şi construi un viitor împreună cu o altă entitate, în general nu un bărbat Balanţă. Ideea esenţială este că şi-ar dori ca relaţia lor să meargă. Şi îşi va petrece probabil multe nopţi meditând la aceasta. Ah, dorul neîmpărtăşit. La rândul său, femeia Rac guvernează casa a 10-a a bărbatului Balanţă, cea a statutului şi a imaginii publice, el întâlnind-o adesea într-un cadru destinat să îi extindă aria de acţiune. Ei practic se recunosc unul pe celălalt, căci amândoi au trăit în trecut o iubire foarte profundă pentru cineva din semnul respectiv. Relaţia se poate dovedi a fi o aventură destul de nestatornică, în pofida liniştii sale.

 

Bărbatul Balanta + Femeia Leu

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul balanta si femeia leu

 

Bărbatul Balanta + Femeia Fecioară

 

Dovada

 

Fecioara este un semn mutabil, de pământ în timp ce Balanţa este semnul cardinal, de aer perfect. Lui i se pare că ea macină mereu în cap tot soiul de maşinaţiuni mentale. Într-adevăr, ea este conştientă sau chiar excesiv de conştientă de propriul aspect fizic şi emoţional fiindu-i greu să treacă peste diverse probleme care nu-i dau pace uneori zeci de ani la rând.Acel „las-o baltă” din partea lui nu prea o ajută cu nimic. Cu toate că el nu acceptă nici o autoritate, este incredibil de tăios şi de exigent. Mereu are câte o idee măreaţă, din care majoritatea nu ajung niciodată să fie puse în practică. El se consideră oarecum genul renascentist, însă ea îl etichetează în general, drept un luptător de categorie uşoară care nu este capabil să îşi urmeze nici măca un singur scop.Şi el o consideră o persoană lipsită de iniţiativă la un mod aproape comic, pierdută cum este în detalii insignifiante în timp ce se străduieşte să realizeze ceva măreţ. Ea îl etichetează drept un visător cu idei magnifice care, în pofida productivităţii sale caracteristice, nu pare să fie niciodată satisfăcut cu realizările sale.

 

Nativul Balanţă stăpâneşte casa a 2-a a nativei Fecioară, aceea a valorilor, a bogăţiei şi a substanţei. Prin intermediul lui, ea poate realiza că aceste atribute iau uneori o formă non-fizică. Dintre toate femeile, ea este cea mai ataşată de „lucruri", motiv pentru care pierde din vedere imaginea de ansamblu, deoarece se focalizează prea mult asupra detaliilor. La fel ca bărbatul Fecioară, pe ea o interesează numai aspectul palpabil. Insă ar trebui mai degrabă să îmbrăţişeze străvechile vorbe biblice: „Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!" Teama şi îndoiala o pot trage înapoi, iar el este persoana cea mai nerăbdătoare, când vine vorba despre precauţii exagerate, uneori la modul excesiv. Pe el câştigul material îl lasă rece. Pe de altă parte, Fecioara guvernează casa a 12-a a bărbatului Balanţă, casa influenţelor non-materiale de la nivel sufletesc. în mod paradoxal, modul ei de a analiza experienţa cu minuţiozitate şi convingerea că nu trebuie niciodată să te grăbeşti prea tare (ci să fii mai degrabă calculat şi plin de discernământ) este exact îndrumarea spirituală de care nativul nostru are cel mai mult nevoie.

 

Bărbatul Balanta + Femeia Balanta

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul balanta si femeia balanta

 

Bărbatul Balanta + Femeia Scorpion

 

O legătură efemeră

 

Scorpionul este un semn fix, domnişoara noastră fiind un exemplu viu al acestei trăsături de caracter. La fel ca Persefona pe tronul ei, meditând la soarta ce-l aşteaptă pe sufletul aflat în faţa sa, această femeie, asemănătoare unui sfinx sau unui păianjen răbdător (să nu uităm că Scorpionul face parte din familia arahnidelor), este o creatură impasibilă, uneori chiar la modul propriu, manifestând aceeaşi atitudine şi în ce priveşte propriile emoţii. Sentimentele ei sunt inalienabile şi opiniile, nediscutabile. Însă bărbatul Balanţă, cu fluxul său neîntrerupt de idei, doreşte să-şi testeze neîncetat multitudinea noţiunilor; el vrea să se simtă liber să manifeste tot ce simte, conştient că nu tot ce întreprinde va fi durabil. Însă plăcerea lui rezidă tocmai în urmărirea acestor principii sau proiecte. Nativa Scorpion, pe de altă parte, nu se aventurează niciodată într-o direcţie în care nu este sigură de câştiga. Ea se ridică asemenea păsării Phoenix, chiar şi atunci când cade, asemănându-se prin aceasta orbitei eliptice a guver-natorului ei, Pluto, planetă care şi-a luat denumirea de la zeul cu acelaşi nume - contrapartea masculină a Persefonei.

 

Această domnişoară dispreţuieşte diletanţii, apelativ cu care l-ar putea eticheta pe nativul Balanţă, căci el pare a nu fi capabil să se focalizeze asupra unei vocaţii singulare sau asupra unei metode unice de a câştiga bani. Ea tinde să îl considere drept proverbialul luptător de categorie uşoară, în timp ce el îşi imaginează probabil că viaţa alături de ea ar fi ca o moarte lentă, pe durata căreia fiecare mişcare cât de mică îi va fi supravegheată. Ea este o fiinţă demnă, cu picioarele pe pământ, dorindu-şi o viaţă stabilă, în care să acumuleze putere şi bogăţii materiale (asemenea unui dragon, care este un alt totem al semnului său), în timp ce nativul Balanţă, singurul semn neînsufleţit al zodiacului, este de-a dreptul imaterial, cei doi acordând semnificaţii diferite respectivului termen. Femeia Scorpion stăpâneşte casa a 2-a a bărbatului Balanţă, casă cosmică a substanţei, a bogăţiei, a valorilor palpabile şi metaforice. Ea îi oferă într-adevăr provocarea şi în acelaşi timp oportunitatea de a construi ceva palpabil şi durabil pentru el însuşi. El însă va profita arareori de respectiva ocazie, focalizându-se mai degrabă pe anumite scopuri mai subtile sau chiar de o natură spirituală.

 

Bărbatul Balanta + Femeia Sagetator

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul balanta si femeia sagetator

 

Bărbatul Balanta + Femeia Capricorn

 

Dinastia

 

Bărbatul Balanţă vede toate aspectele înălţătoate ale fiinţei ei, căci priveşte - dacă vreţi să extindem metafora - dincolo de cocul acela strâns şi de lentilele ochelarilor. În plus, el îi percepe de asemenea talentele ascunse, pe care, dintr-un motiv sau altul, ea nu le-aadus niciodată la lumină. Nativul Balanţă, este simbolizat de arhetipul lui Apollo, zeul luminii. Practic el îşi doreşte să o ajute pe femeia Capricorn să se elibereze de o povară pe care poate a purtat-o pe umerii săi toată viaţa. Această nativă guvernată de planeta Saturn este echivalentul zeiţei din epoca de aur a omenirii, Rhea, soţia lui Saturn (Cronos, la greci). Astfel mitologia ne spune că bătrâna Rhea a luat forma unei capre Amaltheia pentru a-şi îngriji fiul, pe Zeus, hrănindu-l din acel Capricorn primordial al abundenţei. În mod similar, nativa semnului este o persoană foarte protectoare care cultivă în special o atitudine spirituală şi o anumită conştiinţă a divinităţii în ceilalţi.

 

Sentimentele dintre ei fiind reciproce, ea vede în el aspectele mai profunde ale fiinţei sale, dincolo de modul său fermecător de a fi ori de intelectul lui remarcabil, aspecte care au probabil foarte mare nevoie de ajutorul ei. Femeia Capricorn stăpâneşte casa a 4-a a bărbatului Balanţă, casă cosmică a vieţii private, atât a căminului din care provenim, cât şi a celui pe care ni-l creăm pentru noi înşine. Aceasta mai este numită, de asemenea, casa finalităţilor, indicând o viaţă nouă şi un proces de re-creaţie. Într-adevăr, el vede în ea ocazia de a-şi şterge efectiv trecutul şi suferinţa aferentă acestuia, pentru a lua totul de la început, către o viaţă nouă, conform propriilor specificaţii. La rândul său, nativul Balanţă guvernează casa a 10-a a nativei Capricorn, casă a imaginii publice, precum şi a statutului social sau profesional. El caută să cultive în fiinţa ei o încredere tot mai mare în sine, pentru a reuşi astfel să ocupe locul care i se cuvine în lumina reflectoarelor, devenind poate chiar o personalitate faimoasă pe scena lumii. El nu se poate abţine să nu o scoată la lumină, tot aşa cum ea se străduieşte să îl ajute să îşi cultive resursele interioare. Acest ultim fapt implică adesea o „călătorie spre interiorul fiinţei", o căutare de sine pentru realimentarea cu energie, spre a fi astfel pregătit pentru proverbiala cursă lungă.

 

Bărbatul Balanta + Femeia Varsator

 

Mai multe despre compatibilitatea barbatul balanta si femeia varsator

 

Bărbatul Balanta + Femeia Peşti

 

Un cuplu artistic

 

Bărbatul Balanţă nu este în nici un caz genul macho. Deloc întâmplător, semnul său este exact opus Berbecului, zodie din care fac parte cei mai mai mulţi masculi feroce a zodiacului. Berbecul este stăpânit de Marte – Ares, în timp ce Balanţa (de asemenea semn masculin de aer) este stăpânită de planeta Venus (Afrodita la Greci) adâncind şi mai mult implicaţiile mitologice. Femeia Peşti guvernează casa a 6-a a bărbatului Balanţă, casă cosmică a acţiunilor cotidiene, a muncii şi a serviciilor. Se pare, astfel că are tendinţa de a o recompensa la nesfârşit pe domnişoara noastră pentru faptul că arhetipul masculin asociat cu semnul său a acaparat anumite semne înălţătoare, guvernate iniţial de Afrodita ei ce-a adorată. În nici o altă legătură el nu trebuie să se străduiască atât de mult, însă, în mod interesant, nu se plânge deloc - fapt care nu îi este prea specific. Într-adevăr această domnişoară nespus de frumoasă are ceva care îl face să-şi dorească să-i facă tot timpul pe plac, aspirând să-i ofere o existenţă de-a dreptul zeiască, aşa cum merită.

 

Bineînţeles că ea îi oferă instrucţiuni amănunţite despre cum să fie destul de productiv pentru amândoi, dându-i indicii folositoare cu privire la scurtăturile pe care să o ia şi avertizându-1, în acelaşi timp, în legătură cu obstacolele inerente din cale. In orice caz, el se va aştepta totuşi la un gen de recompensă din partea ei. La rândul său, nativa Peşti guvernează casa a 8-a a nativului Balanţă, aceea a marilor mistere ale existenţei, printre care se numără sexul, moartea, precum şi alte forme de regenerare, căci ortul popii este considerat a fi doar un nou început, în acest ciclu nesfârşit al vieţii, ce evoluează în spirală. În ce priveşte aspectul sexual, domnişoara noastră se va deda la diverse plăceri într-un mod excesiv. Această proverbială muză a zodiacului se va strădui din răsputeri să îi ofere iubitului ei inspiraţia necesară pentru atingerea scopurilor sale măreţe. Pe ea o atrage cel mai mult latura lui artistică, considerând că este de datoria sa să fie briza lui călăuzitoare pe valurile înspumate ale creaţiei, fapt care, de altfel, îi face foarte mare plăcere. între timp, el trebuie să se ocupe singur de detaliile acelea insignifiante şi plictisitoare ale vieţii de zi cu zi.

 

Compatibilitati realizate de Stella Starsky si Quinn Cox. Le puteti gasi mai pe larg in cartea "Cupluri zodiacale".

 

carti

Ti-a placut articolul? Sustine-ne cu un Like sau Plus!..

zodiac 2023
dragostea si zodiile

 

blackfriday.onlines.ro

.

Despre suflete si karma

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

  • Astrologia inseamna autocunoastere

  • zodiac 2023